EASI2010, de projectgroep die IT-infrastructuur in clusters namens de Staat aanbesteedt, heeft de aanbesteding cluster Rekencentrum hardware gegund aan 4 partijen, waaronder Protinus IT. 

Met het cluster Rekencentrum hardware worden onder meer servers, opslagcapaciteit en netwerkapparatuur via concurrentiestelling onder de 4 partijen verworven. De door de Staat geschatte opdrachtwaarde bedraagt tussen de 50 en 150 miljoen Euro voor een termijn van 2 jaar. Daarna is er maximaal twee keer een optie tot verlenging met telkens maximaal 12 maanden. 

 

Managed Sourcing

“Protinus IT werkt intensief samen met de meest gespecialiseerde system integrators met de hoogste certificeringen en skills per merk en oplossingsgebied. Ons Managed Sourcing model zorgt daarmee voor ultieme breedte als ook ultieme diepte qua kennis, skills en dedicated fabrikantenondersteuning”, aldus Marcel Nulden, directeur van Protinus IT.

“Reeds vorig jaar heeft Protinus IT het cluster Accessoires gegund gekregen. Dat  bestaat ook uit vele specialistische categorieën waarvoor we met toppartijen samenwerken. Ook in het cluster Rekencentrum hardware zagen wij vele specialismen die vragen om eigentijdse vormen van samenwerken in IT.

Nulden vervolgt: “Anders dan de broadliners werken wij samen met ultiem gespecialiseerde partners die proven technology, dieptekennis, best practices en toewijding door échte specialisten bieden. Elk vanuit een solide basis, mét unieke, dedicated ondersteuning vanuit de diverse gerenommeerde vendoren. Protinus IT ontsluit via haar unieke sourcing model inmiddels de best of breed in Nederland. Dat is iets om trots op te zijn.”

 

Over EASI2010

EASI2010 is een programma van het Rijk dat via een reeks Europese aanbestedingen ICT-apparatuur en Managed Services aan het verwerven is. EASI staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Het idee om gezamenlijk grootschalig ict-diensten en hardware in te kopen stamt uit 2006. Diverse ministeries en andere rijksoverheidsorganisaties bundelden toen om de kosten te drukken hun inkoopkracht onder de projectnaam EASI2007. De contracten daarvan liepen in 2011 af. Besloten is om een vervolgproject op te zetten, met meer deelnemers en meer aan te besteden onderdelen, zoals beheerdiensten en afdrukdiensten (multifunctionals). Met de gunning van het cluster Rekencentrum hardware zijn alle aanbestedingen van de diverse clusters nu succesvol afgerond.

Zie voor meer informatie www.easi2010.nl.

 

Over Protinus IT

Protinus IT is opgericht door een groep ervaren mensen die vindt dat sourcing in de breedste zin van het woord beter, vooral veel slimmer en eigentijdser kan. Protinus IT helpt middelgrote en grote organisaties in zowel de publieke als de private sector om de verwerving en inzet van alles wat IT omvat te optimaliseren via een slimme vorm van IT-sourcing en –contracting: Managed Sourcing®. Dit zorgt voor blijvende keuzevrijheid en directe beschikbaarheid van de beste IT-sources. Geen beperkingen maar wel maximale controle met als doel samen met haar klanten op een andere manier invulling te geven aan hun IT-behoefte, en wel zodanig dat deze een échte bijdrage kan leveren aan de flexibiliteit en wendbaarheid van deze organisaties.

Zie voor meer informatie www.protinus.nl